torstai 1. syyskuuta 2016

Omena-kaneli galette ja arvonnan voittaja


Äitini toi kassillisen omenoita. Niistä saa tehtyä monenlaista omenaherkkua, mutta ensimmäisenä tein tällaisen galetten. Tämä piiras ei tarvitse välttämättä vaniljakastiketta kaverikseen, mutta todelliset  herkuttelijat (kuten minä!), kruunaavat nautinnon vielä paksulla vaniljakastikkeella.

Arvonnan voitti nimimerkki "momo" :) Lisäsin vastanneiden perään vielä facebookissa kilpailuun osallistuneet, joten teitä oli yhteensä 34. Onnea voittajalle!!! Laitan sinulle myöhemmin s-postia, niin valitsethan palkintosi. Joko siis kakku peilikiilteellä, tai alumiininen PME-vuoka.

Ja kiitos kaikista vinkeistä, mitä annoitte blogin parantamiseksi. Katsotaan, mitä keksitään ;) Oletteko muuten huomanneet, että kuvat saa isommaksi, niitä klikkaamalla?


Pohja: 
1,5dl vehnäjauhoja
1dl hiivaleipäjauhoja
0,5tl suolaa
2rkl sokeria
60g oliiviöljyä
reilu 0,5dl vettä 

Päälle:
1 prk mascarponea
2tl vaniljasokeria
6rkl sokeria
2tl kanelia

omenoita
voita 
fariinisokeria

1. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Sekoita joukkoon oliiviöljy, sekä vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Pese omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat renkaiksi ja laita paistinpannulle. Lisää nokare voita ja hieman fariinisokeria. Kuumenna omenoita hetki, niin että ne hieman karamellisoituvat. Sekoita sitten keskenään mascarpone, sokerit ja kaneli.

3.  Kauli piirastaikina n. halk.30cm kokoiseksi ympyräksi. Levitä keskelle mascarpone, niin, että reunoille jää tilaa n. 5cm. Nostele sitten omenat mascarponen päälle kauniisti ja nosta reunat ylös ja nipistele niitä hieman kiinni. Paista 200 asteessa n. 30-35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti