sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Mango-passionmoussekakku



Tämä raikas ja keväinen mango-passionmoussekakku oli yksi kakuista eilisillä synttärijuhlilla. Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä kakkua italialaisella marengilla. Kakkuun tuli jotenkin ihanan keveä ja pehmoinen rakenne- eikä laisinkaan makea. Tätä tehdään uudestaankin 😋

Pohja:
200g gluteenittomia digestivejä
60g voita

Mousse:
1,7dl sokeria
0,7dl vettä
vaniljatanko
2 kananmunan valkuaista

7 passionhedelmän mehu
4dl vispikermaa
6 liivatetta

Kiille:
2,5dl mangososetta
0,5dl appelsiinimehua
3 liivatetta

Koristeluun esim. :
mansikoita
kumkvatteja
pitahayaa
kiiviä

1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle.

2. Paseeraa passionhedelmistä mehut siivilän läpi kulhoon odottamaan. Laita moussen liivatteet likoamaan. Pistä moussen sokeri, halkaistu vaniljatanko ja vesi kattilaan kiehumaan. Anna infusoitua jonkin aikaa.

3. Vaahdota sitten valkuaiset vaahdoksi ja kiehauta sokeri vesi uudestaan. Poista vaniljatanko ja liruta kuuma sokerivesi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon. Anna vatkautua niin kauan, että marenki jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Vatkaa sillä aikaa kerma löysäksi vaahdoksi.

4. Yhdistä marenki, kermavaahto ja passion mehu keskenään varovasti käännellen.

5. Kiehauta pikku tilkka vettä kattilassa ja laita sinne liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos moussen sekaan, samalla sekoittaen. Kaada mousse keksipohjan päälle irtopohjavuoka anna ja hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia.

6. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kiehauta kattilassa appelsiinimehu ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos sitten mangososeen sekaan ja kaada kiille kakun pinnalle. Anna hyytyä vielä 2-3 tuntia. Irrota kakku sitten vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti