torstai 21. joulukuuta 2017

Mustaherukkatryffelit


Tryffelit ovat ihanaa joulun ajan herkkua. Tällä kertaa maustoin nämä mustaherukalla, joten näihin tuli kivan raikas, marjainen maku. Tumma suklaa ja mustaherukka sopii muutenkin loistavasti yhteen!
Aika tuhtia tavaraa nämä ovat, joten hirveän montaa näitä ei pysty syömään kerralla. Kuitenkin kiva pikku herkku, joulun jälkiruokapöytään, tai muuten vaan naposteltavaksi. 

20kpl

250g tummaa suklaata
1dl kuohukermaa
2dl tomusokeria
50g voita
30g ranskankermaa
1,5 dl mustaherukkapyrettä (pakasteena kaupasta)

1.  Kuumenna kattilassa kerma ja lisää siihen tomusokeri. Lisää kiehuvaan seokseen rouhittu suklaa ja anna sulaa. Lisää joukkoon voi ja ranskankerma- sekoita sitten tasaiseksi.

2. Lämmitä mustaherukkapyrettä hieman ja lisää suklaamassan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja laita massa sitten jääkaappiin, vähintään pariksi tunniksi.

3. Pyörittele massasta pieniä palloja ja pyörittele ne sitten kaakaojauheessa. Anna tekeytyä kylmässä sitten vielä vuorokausi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti