maanantai 20. marraskuuta 2017

Gluteeniton marjaleivos


Tein marjaleivoksia mustikan makuisina. Jossakin vaiheessa leivontaa huomasin, että ohjeesta saakin helposti täysin gluteenittoman, joten muokkasin ohjetta hiukka matkalla ja niin näistä tuli sitten täysin gluteenittomia.
Näissä leivoksissa on ihana, marjahillosydän, jonka voit laittaa lempihillollasi. Minä halusin tällä kertaa mustikkaisia...

(Ohjeella tulee n.14kpl)

200g voita
200g tomusokeria
4 kananmunaa
200g mantelijauhoa
1 sitruunan raastettu kuori
40g glut. vaaleaa jauhoseosta

mustikkamarmeladia

Päälle:
2 dl kuohukermaa
2 dl smetanaa
50g tomusokeria
vaniljatangon siemenet

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomnusokeri kunnolla valkoiseksi vaahdoksi (n. 25min.) ja lisää sitten huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan, vuorotellen mantelijauhojen kanssa taikinaan- samalla sekoittaen. Lisää lopuksi glut.jauhot, sekä sitruunan raastettu kuori.

2. Laita taikina pursotuspussiin ja annostele taikinaa esim. voideltuihin silikonimuotteihin (tai muffinssivuokiin) . Tökkää sormella kolo taikinaan ja pursota sinne haluamasi hilloa. Paista leivoksia 180-190 asteessa n. 12-15 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä. Käännä leivokset sitten oikein päin.

3. Vatkaa leivosten jäähtyessä kerma, tomusokeri, vaniljatangon siemenet ja smetana keskenään vaahdoksi. Pursota huoneenlämpöisten leivosten pinnalle ja koristele leivokset tuoreilla marjoilla juuri ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti