perjantai 15. syyskuuta 2017

Patongit


Tällä reseptillä saat tehtyä kolme herkullista patonkia. Voit täyttää patongin mieleiselläsi tavalla, tai tehdä vain ihan tavallista vehnäpatonkia. Itse laitoin väliin todella herkullista valkosipuli-juustotäytettä. Eilen oli keittopäivä, niin patonki oli sille oiva lisuke. Myös jonkun raikkaan ja herkullisen salaatin kanssa tämä on oiva herkku! 😋

Taikina:
325g vettä
25g hiivaa
15g sokeria
10g suolaa
550g vehnäjauhoja

Täyte (ainekset sekoitetaan keskenään):
100g maustamatonta tuorejuustoa
2dl juustoraastetta
2 valkosipulinkynttä raastettuna

1. Mittaa kädenlämpöinen vesi ja muut ainekset yleiskoneen kulhoon. Sekoita taikinaa taikinakoukulla, puolella teholla n. 12 minuuttia. Anna taikinan sitten levähtää n. 30 minuuttia.

2. Jaa taikina kolmeen osaan ja muotoile palloiksi. Anna levähtää tässä kohtaa taas n. 5 minuuttia. Muotoile pallot sitten patongeiksi ja laita ne jauhotetun patonkipellin päälle kohoamaan (itse laitoin tiskialtaaseen lämmintä vettä ja pellin siihen päälle poikittain) liinan alle. Nostata patonkeja n. 20 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 230 asteeseen.

3. Kun patongit ovat nousseet riittävästi, anna pinnan hiukka kuivahtaa ja tee sitten  pintaan pitkittäinen, koko patongin mittainen viilto, jos aiot täyttää patongin. Muuten tee muutama vinoviilto. 

4. Laita patongit uuniin ja heitä uunin pohjalle n. 0,5dl vettä ja sulje uunin luukku nopeasti. Paista patonkeja n. 15-25 minuuttia, tai kunnes patongit ovat kauniin kullankeltaisia.


4 kommenttia:

  1. Näin syksyin tekee aina mieli syödä keittoja tuo patonki onkin hyvä lisä:) Kiitos reseptistä ja mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä! Keitot ja patonki on herkkua kyllä 😍 Mukavaa, syksyistä viikonloppua sinnekin...

      Poista
  2. Kuinka paljon vehnäjauhojen määrästä voisi korvata sämpyläjauhoilla?
    Keitto kaipaisi parikseen juuri patonkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kyllä kai nämä voi tehdä vaikkapa kokonaan sämpyläjauhoilla, mutta rakenteesta tulee vaan hiukka erilainen 😊

      Poista