maanantai 4. syyskuuta 2017

Omena-kardemummapiirakka


Joskus vaatimaton ulkonäkö voi kätkeä sisäänsä jotakin todella herkullista. Niin myös kävi tällekin piirakalle. Tein testimielessä tällaisen kokeilun ja tästä tuli aivan ihastuttavaa. Loraus vaniljakastiketta pintaan ja kuppi hyvää kahvia päälle- on päivän kahvinautinto taattu 😋

Pohja:
200g voita
80g sokeria
1 iso kananmuna
0,5tl leivinjauhetta
300g vehnäjauhoja

Täyte:
7-8 keskikokoista omenaa
1dl sokeria
2 tl kanelia
2tl kardemummaa
1 limen mehu

Päälle:
4 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja

Koristeluun:
tomusokeria

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi, sokeri, kananmuna, leivinjauhe ja vehnäjauho keskenään tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kelmun sisään jääkaappiin lepäämään n. puoleksi tunniksi. Kuori ja paloittele sillä aikaa omenat kulhoon. Purista joukkoon limen mehu ja loput ainekset. Sekoita tasaiseksi.

2. Kauli jääkaapissa oleva taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi (25x40cm). Laita taikina pellille/piirakkavuokaan leivinpaperin päälle. Siisti reunat. Kaada omenakuutiot pinnalle ja laita hetkeksi jääkaappiin.

3. Vaahdota päälitaikinan munat ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot, varovasti nostellen. Kaada taikina pursotuspussiin ja pursota taikinasta vinoruudukko omenoiden päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa n. 45 minuuttia. 

4. Paloittele hieman jäähtynyt piirakka ja ripottele pinnalle tomusokeria. Nauti  vaniljakastikkeen kanssa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti