tiistai 15. elokuuta 2017

Punaherukka-valkosuklaajuustokakku


Punaherukat pullistelevat pensaissa, joten nyt on aika leipoa niistä jotakin. Olen ihan hurahtanut näihin kaikkiin ihaniin silikonivuokiin, sekä suklaasprayhin. Niinpä tein taas juustokakkua tällaiseen muotoon. Kakusta tuli kivan raikas ja todella upean näköinen- todella kirkkaan, samettisen punainen 😍 Tällä ohjeella voi tehdä myös pieneen irtopohjavuokaan kakun.

Pohja (laitetaan tässä kakussa vasta lopuksi):
60g Digestivejä
30g voita

Täyte:
2dl vispikermaa
200g mascarponea
3dl paseerattua punaherukkaa
n.80g valkosuklaata
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
4 liivatetta
tilkka vettä

Pinnalle:
suklaasprayta
punaherukoita
marenkia
suklaakoriste

1. Kiehauta kattilassa tilkka vettä, sekä herukat. Paseeraa hieman muussaantuneet herukat siivilän läpi ja anna jäähtyä. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.

2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone, sulatettu valkosuklaa ja paseerattu punaherukka. Sekoita tasaiseksi ja mausta sokerilla, makusi mukaan. Lisää vaniljasokeri. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää liotetut, puristellut liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte silikonivuokaan.

3. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele keksiseosta täytteen pinnalle varovasti. Laita pakastimeen vähintään viideksi tunniksi.

4. Irroita kakku vuoasta ja suihkuta suklaasprayta (tämä kannattaa tehdä ulkona, jos mahdollista!) kakun pinnalle reilusti. Laita kakku alustalle ja koristele mielesi mukaan. Anna kakun sulaa tunti-pari jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ps. Olkoon nyt pieni ilmainen mainos, mutta noita vuokia ja sprayta löytyy hyvä valikoima Juhlakauppa.comista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti