lauantai 12. elokuuta 2017

Lakka-marenkijuustokakku


Näin eräässä kirjassa juustokakun, jonka pinnalle oli tehty italialainen marenki. Muokkasin ohjetta aikalailla, mutta lopputulokseen olin hirmu tyytyväinen. Minulla oli vielä pari purkkia lakkaa pakastimessa, niin ajatttelin tuhlata ne tähän kakkuun. Rakenne oli hirmuisen pemoinen ja varsin suussa sulava. Myös punaherukka olisi sopinut varmasti hyvin tähän kakkuun, mutta valtavan hyvää oli kyllä näin! 😍

Pohja:
1,5 pötköä dominoita, tai muita tummia täytekeksejä
60g voita

Täyte:
3dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g mascarponea
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
6-7dl lakkoja 
5 liivatetta
2rkl vettä

Marenki:
2 kananamunan valkuaista
1 1/4dl sokeria 
3rkl vettä

Koristeluun esim:
lakkoja
herukanlehtiä

1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa täytteen kerma, tuorejuusto ja mascarpone kulhossa löysäksi vaahdoksi. Mausta sokereilla. Lisää lakat (valuta enimmät nesteet pois) joukkoon ja sekoita kunnolla, että ne hieman soseutuvat joukkoon.

3. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja sulata joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada seos sitten täytteen joukkoon ohuena nauhana, samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia, tai mielellään yön yli.

4. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kiehauta kattilassa sokeri ja vesi (niin, että kiehahtavat). Liruta vesi-sokeriliuos valkuaisvaahdon joukkoon samalla reilusti sekoittaen. Vatkaa niin kauan, että marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. 

5. Lusikoi marenki kakun päälle ja tasoita pinta. Tee haarukalla/ kuvioraapalla pintaan kuvio ja polta pintaa hieman tohottimen avulla ruskeaksi. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos kaunis, Sari 😊 Olen kyllä itsekin tyytyväinen.

      Poista
  2. Aijai, miten upea kakku ja taatusti ihanan makuinenkin! Lurps!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon 😘 Oli kyllä tosi herkullinen yhdistelmä...

      Poista
  3. Hei, en omista tohotinta, lienee onnistuu ilmankin tehdä? Ulkonäköönhän se vaikuttaa kyllä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Onnistuu toki ilmankin, mutta kakusta jää sitten sellainen karamellisoidun sokerin maku pois kokonaan. Tohotin myös tekee kakkuun hieman "kovemman" pinnan, joten kakku jää vain pehmeäksi kauttaaltaan 😊

      Poista
  4. Hei mistä olet ostanut tohottimen? :)

    VastaaPoista
  5. Moikka! Ostin sen muistaakseni Kärkkäiseltä. Heirol-merkkinen 😊

    VastaaPoista