perjantai 18. elokuuta 2017

Helppo karviaispiirakka


Karviaisia pensaat notkollaan? Leivo niistä tämä ihanan helppo ja nopea karviaispiirakka. Piirakka on todella mehevä pelkällä karviaisillakin, mutta todella mehukkaan tästä saat lisäämällä piirakkaan karviaishilloa. Vaniljakastiketta aimo loraus pintaan, niin kahvihetkestäsi tulee täydellinen 💓

150g voita tai margariinia 2dl sokeria 2 kananmunaa 2dl kermaa 3,5dl vehnäjauhoja 2tl leivinjauhetta 1 tl vaniliinisokeria
  n.3dl karviaisia
(karviaishilloa)


1. Sekoita pehmeä voi ja sokeri puuhaarukalla sekaisin. Lisää joukkoon kakki loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halk.24cm) ja töki lusikan varrella koloja sinne tänne taikinaan. Tipauta koloihin karviaishilloa ja painele piirakan pinnalle sitten kevyesti karviaisia.

3. Paista piirakkaa 175 asteessa n. 45 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Jäähdytä piirakka ja ripoittele pinnalle tomusokeria. Nauti vaniljakastikkeen, tai jäätelön kanssa.

2 kommenttia:

  1. Aina onnistuu tällä reseptillä, kiitos! Marjoja olen vaihdellut. Joskus korvaan puolet sokerista tummalla sokerilla/ intiaanisokerilla vaihtelun vuoksi. Resptin laatijaa kiittäen Erja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mukava kuulla. Itse käytän tässä usein myös mustikkaa. Niin hyvää- ja ennen kaikkea helppoa ☺️

      Poista