tiistai 20. kesäkuuta 2017

Sulhaspiirakat


Sulhaspiirakat on kiva pieni suolainen tarjottava esim. juhannuksena iltapalaksi. Nämä voi tehdä jo nyt valmiiksi ja pakastaa, tai säilyttää jääkaapissa. Lämpimän piirakan päällä maistuu perinteinen munavoi, tai vaikkapa valkosipulinen tuorejuusto, johon on lisätty pilkottua punaista paprikaa, hienonnettua ruohosipulia, sekä kinkkukuutioita 😊 Nämä ovat yhtä hyviä uunista tulleena, kuin esim. korvapuustit. Maltatko jättää yhteen...?

(n. 30kpl)
 
Riisipuuro:
6dl punaista maitoa
0,75dl puuroriisiä
1 tl suolaa

Pohjataikina:
250g voita
4dl vehnäjauhoja
1dl mummon muusijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1dl kylmää vettä

Voiteluun:
kanamunaa

1. Keitä ensin riisipuuro. Kuumenna maito kattilassa ja lisää puuroriisi. Keitä hiljalleen, välillä sekoittaen kypsäksi asti. Mausta puuro suolalla ja anna sen sitten jäähtyä.

2. Valmista taikina sekoittamalla pehmeä, lähes sula voi ja muut ainekset keskenään puulastalla. Laita taikina hetkeksi tekeytymään jääkaappiin.

3. Kauli sitten taikinasta levy ja ota pyöreällä (halk.n. 9-10cm) aihioita. Käytä runsaasti jauhoja, sillä taikina on melko löysää. Laita aihiolle puuroa n. 1 rkl ja levitä lähes reunoille asti. Käännä sitten oikea ja vasen reuna keskelle ja aloita rypyttämään keskeltä ensin alas ja sitten taas keskeltä ylös.

4. Voitele piirakat kananmunalla.  Paista piirakat 225 asteessa n. 15 minuuttia, tai kunnes alkavat hieman ruskettua. Voitele paistetut piirakat voi-maitoseoksella halutessasi. Peitä liinalla ja nauti hieman jäähtyneinä, mutta kuitenkin vielä lämpöisinä.


2 kommenttia:

  1. Varmaan ihan kiva on tuo ohje ainakin tekijän mielestä, mutta sulhaspiirakat ovat umpinaisia, ruiskuorisia, voissa pannulla paistettuja piirakoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaapi olla maakuntakohtaisia nämä nimitykset. Meillä täällä Päijät-hämeessä näin 😊 Ihanaa joulun aikaa sinulle! 🎄

      Poista