tiistai 13. kesäkuuta 2017

Mustikka-browniekakku


Perjantain kakkubuffassa oli tarjolla myös ihanaa, todella, todella  mustikkaista mustikka- browniekakkua. Kakussa sisällä on browniesta tehty "piilopohja". Jollei sellaista halua tehdä, kakkuun sopii erinomaisesti keksipohja, vaikkapa perinteisistä dominoista, tai kaurakekseistä tehtynä.  Tämä oli omasta mielestäni kakkubuffan herkullisin kakku 😋 Itselläni kakusta  tuli hieman liian pehmeä koostumukseltaan, mutta lisään ohjeeseen hiukka liivatteen määrää, jotta saatte pysymään omanne kuosissa 😀

Brownie-pohja (24 cm:n irtopohjavuoka):
100 g suklaata (esim. taloussuklaata tai vahvempaa)
170 g voita
2.3 dl sokeria
2 munaa
1.7 dl vehnäjauhoja


Täyte:
4dl vispikermaa
n. 1/2 prk mustikka-Täyttistä (Dronningholmin uutuushillo)
3dl mustikkamelbaa (ohje alempana)
200g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
n. 1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
7 liivatetta 

Kiille:
2dl mustikkamelbaa
0,5dl vettä
3 liivatetta

Mustikkamelba:
n.6-7dl pakastemustikoita
1,5dl sokeria
1dl vettä

1. Kuutioi voi ja paloittele suklaa. Siirrä ne kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Mittaa sokeri kulhoon ja kaada sula suklaa-voiseos sokerin päälle ja sekoita tasaiseksi. Tarkista, että seos on jäähtynyt korkeintaan kädenlämpöiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan käsivispilällä voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi jauhot. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja kunnostettuun 24 cm:n irtopohjavuokaan. Paista 180 asteessa noin 20-25 min. Pohja saa jäädä sisältä hieman kosteaksi. Anna pohjan jäähtyä vuoassaan.

Kun pohja on täysin jäähtynyt leikkaa siitä rengasmuotilla (tai pienemmän irtopohjavuoan renkaalla) halkaisijaltaan 20 cm:n kokoinen pala. Laita leikattu pohjapalairtopohjavuoan (halk.22cm) pohjalle, tarjoiluvadin päälle.


2. Keitä mustikkamelbaan mustikat, sokeri ja vesi kattilassa, niin, että mustikat soseutuvat täysin. Siivilöi melba sitten erilliseen astiaan ja anna jäähtyä.

3. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukoon tuorejuusto, Täyttis, osa mustikkamelbasta ja sokeria maun mukaan. Kuumenna sitten kattilassa tilkka mustikkamelbaa ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi samalla. Suihkauta vuoan reunoille ohuesti vuokasprayta. Kaada täyte sitten vuokaan, browniepohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään, vähintään kolmeksi tunniksi.

4. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada mustikkamelba joukkoon, sekoita ja kaada varovasti kakun pinnalle. Anna hyytyä vielä vähintään kolme tuntia jääkaapissa. 

5. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti