lauantai 5. marraskuuta 2016

Suolakeksit


Ostin itselleni perjantai-illaksi herkuttelujuustoja ja tein nille kaveriksi suolakeksejä. Ohjeen olen nähnyt aiemmin täällä ja nyt päätin testata. Nämä keksit muistuttavat hieman Ritz-keksejä, mutta näissä on vahvempi voin maku. Ihan hirveän petollinen herkkuhan nämä ovat...tulee nimittäin popsittua yksi, jos toinenkin :) Sipaisu tuorejuustoa vielä pintaan...

(n.50kpl)

2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä
50 g voita
1/2 dl vettä

n. 2 rkl voita
suolaa
 
1.Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kuutioitu (kylmä) voi ja öljy. Vaivaa ainekset murumaiseksi seokseksi.
Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Kaulitse taikina oikein ohueksi levyksi ja nosta taikina ylös alustasta ja laske takaisin alustalle. Näin takina vetäytyy ja kekseistä ei tule soikeita.

3. Ota muotilla pieniä pyöreitä keksejä. Töki haarukalla, tai ohuella puikolla kekseihin reikiä ja paista keksit 200 asteessa uunissa, kunnes keksit ovat saaneet hitusen väriä.

4. Sivele uunituoreet keksit voisulalla ja ripottele päälle hieman suolaa. Anna jäähtyä täysin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti