keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Mustikka- valkosuklaajuustokakku


Hyvä ystäväni poikkesi tänään luonani kahvittelemassa ja tein kahvipöytään aika "perinteisen" makuisen mustikka- valkosuklaajuustokakun. Nyt koitin kakkuun suklaista keksipohjaa ja sekin sopi värin, niin kuin maunkin puolesta kivasti tähän kakkuun. Koristelun pidin aika yksinkertaisena, mutta halusin kakkuun vähän väriä kuitenkin...

Pohja:
135g Oreo- keksejä 
30g voita sulatettuna

Mustikkatäyte:
2 dl kuohukermaa
150g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
400g pakastemustikoita
2 tl vaniljasokeria
0,75dl sokeria
4 liivatetta
tilkka vettä

Valkosuklaatäyte:
2dl kuohukermaa
150g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
120g valkosuklaata
2tl vaniljasokeria
3 liivatetta
tilkka vettä

Koristeluun:
pensasmustikoita
granaattiomenan siemeniä
karhunvatukoita
tuoretta minttua

 1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun vuoan (halk.22cm) pohjalle tiiviisti.

2. Laita mustikkatäytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, sekä sulatetut mustikat. Sekoita kunnolla ja mausta sokerilla makusi mukaan. Lisää lopuksi vaniljasokeri. Kiehauta tilkka vettä kattilassa ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan, samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään n. puoleksi tunniksi.

3. Laita valkosuklaatäytteen liivatteet likoamaan. Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto, sulatettu valkosuklaa ja mausta seos sitten vaniljasokerilla. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Lisää massaan samalla sekoittaen. Kaada valkosuklaatäyte vuokaan, mustikkatäytteen päälle. Anna hyytyä vähintään viisi tuntia, mieluiten yön yli jääkaapissa.

4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

 

6 kommenttia:

  1. Hei, minkä kokoiseen vuokaan olet tämän tehnyt?

    VastaaPoista
  2. Heippa! Laitetaanko mustikoita sama määrä jos käyttää tuoreita? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Laittaisin tuoreita varmaankin 500g 😊 Pakastemustikat ovat sen verran mehukkaampi...

      Poista
  3. Hei. Montaako hinkilö tan recepti?

    VastaaPoista