perjantai 11. marraskuuta 2016

Lohi- pinaattipiirakka


Tästä piirakasta tuli uusi suolainen lempparini. Pinaatti ja lohi ovat oiva makupari ruoanlaitossa muutenkin, mutta piirakassakin, noh, kokeile itse. Laitoin piirakkaan kylmäsavulohta , sekä parmesanjuustoa pohjaan, joten piirakasta tuli todella maukas ja ylimääräistä suolaa ei näin ollen kannata lisätä. Tässä mainio eväs vaikkapa lounaalle, salaatin kaveriksi.

Pohja:
3dl vehnäjauhoja
1dl parmesan-raastetta
125g voita
3rkl kylmää vettä

Täyte:
1 pss (150g) pakastepinaattia 
300g kylmäsavulohta
1 iso purjo
nokare voita
pippuria

3 kananmunaa
3dl kuohukermaa
n. 1/2dl hienonnettua tilliä

1. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja laita hetkeksi jääkaappiin.

2. Laita paistinpannulle nokare voita ja lisää suikaloitu purjo, sekä sulatettu pinaatti. "Kiehauta" niitä niin, että suurin osa nesteestä haihtuu. Anna jäähtyä ja mausta rouhitulla mustapippurilla. 

3. Painele taikina n.26cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 15. minuuttia. Sekoita sillä aikaa, munat, kerma ja tilli keskenään kulhossa.

4. Kaada kermamassa piirakkapohjan päälle ja lisää paloiteltu lohi. Ripoittele päälle pinaatti-purjoseos ja jatka piirakan paistamista 200 asteessa vielä n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti