torstai 3. marraskuuta 2016

Kotitekoinen wienernougat


Tässäpä herkullinen tarjottava joulupöytään kahvin kanssa, tai vaikkapa viemisinä ennen joulua ystävälle. Kotitekoinen wienernougat on vähintäänkin yhtä hyvää, kuin kaupasta ostettu. Mantelia kannattaa laittaa reilusti ja paahtaa ne kunnolla . Valmiit nougatit voit kietoa vaikka sellofaaniin ja koristella kauniilla rusetilla :)

Suklaa kannattaa paloitella hiukan lämmenneenä, niin saa kauniimpia palasia. Itse leikkasin kylmänä ja suklaa hieman mureni.

200g maitosuklaata (Fazerin sininen)
6 kpl Dubbel nougat-patukkaa
n.50 g paahdettuja mantelilastuja 

1. Sulata suklaa ja patukat vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi.

2. Paahda mantelilastut ruskeiksi paistinpannulla.

3. Vuoraa reunallinen vati (minulla n.8x20cm:n) kelmulla. Kaada pohjalle suklaasulaa ja levitä päälle paahdettuja mantelilastuja. Toista kerta, tai kaksi. Laita suklaa sitten jääkaapppin jähmettymään.

4. Ota suklaa huoneenlämpöön. Kaada se leikkuulaudalle ja poista kelmu. Anna pehmetä hieman ja leikkaa paloiksi.

12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hienoa, että resepteille tulee käyttöä :)

      Poista
  2. No tätä pitää kyllä testata! Mun työkaveri rakastaa Wiener Nougatia, olis hauska joskus yllättää hänet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tätähän voit syödä itsekin, jos laitat gluteenitonta suklaata? :)

      Poista
    2. Kun tuossa nougat patukassa saattaa olla vehnää tuoteselosteen mukaan niin mikä olisi sit tosiaan varmasti gluteeniton siihen tilalle?

      Poista
  3. Tätä on testattava :D
    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  4. Kiitos hyvistä ohjeista. Olen testannut jo muutamia kaikki todella hyviä varmasti tämä wiener nougat myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla!! :) Toivottavasti pidät tästäkin, jos testaat...

      Poista
  5. Pohdin tuota suklaa-asiaa. Että sulaako palat huoneenlämmössä iha löröiksi vai pitääkö nougat ne kasassa? (: Haluaisin testailla vaikka lahjaksi!

    VastaaPoista