maanantai 19. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän Daim- juustokakku


Sain jo kauan sitten ajatuksen tehdä valkoinen peilikiillekakku Mirror glazella eli peilikiilteellä itsenäisyyspäiväksi. Olin myös halunnut tehdä ns. muotokakun, joten yhdistin tähän nämä kaksi juttua. Sisälle halusin daim-moussen. Kakku on todella helppo toteuttaa, vaikka vaiheita tuntuukin olevan useita :)

Täyte:
3dl kuohukermaa
200g mascarponea
3 Daim- patukkaa
1/2 pss Vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 liivatetta
tilkka vettä

Keksipohja:
7 kpl Bastogne-keksejä
30g voita

Peilikiille:
5kpl liivatelehtiä
63g vettä
113g sokeria
113g glukoosia
125g valkosuklaata
90g kondensoitua maitoa
pastaväriä 

(Suomenlippu on syötävä vohvelikuva.)

1. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone, sekä rouhitut Daimit. Sekoita ja mausta seos vaniljakastikejauheella, sekä vaniljasokerilla. 
Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada täyte vuokaan.

2. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa. Painele keksimuru täytteen päälle tiiviisti. Laita kakku pakastimeen vähintään viideksi tunniksi.

3. Valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna kattilassa vesi, sokeri ja glukoosi kiehuvaksi. Lisää liotetut, puristellut liivatteet joukkoon ja sekoita, kunnes liukenevat. Kaada seos paloitellun valkosuklaan päälle ja sekoita hieman. Värjää haluamallasi pastavärillä (valkoisella). Lisää kondensoitu maito samalla sauvasekoittajalla sekoittaen (pidä pinnan alla koko ajan). Anna kiilteen jäähtyä 35-asteiseksi ja erota sitten osa kahvikuppiin ja värjää sinisellä pastavärillä ja kaada minigrip-pussiin. Kaada sitten valkoinen kiille jäisen kakun pinnalle. Kiille hyytyy hetkessä, joten älä siloittele sitä esim. veitsellä. Koristele nopeasti sinisellä kiilteellä, tekemällä pussin kulmaan reikä ja valuttamalla raitoja kakun pinnalle. Anna kakun sulaa tämän jälkeen jääkaapissa vähintään 12 tuntia.


26 kommenttia:

  1. Ihan mielettömän kaunis kakku, hyvä idea itsenäisyyspäiväksi! :)

    VastaaPoista
  2. Minkä kokoinen vuoka?

    VastaaPoista
  3. Ihana kakku! Miten saisi tehtyä ilman liivatetta?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Laita enempi tuota vaniljakastikeainesta...ja tarjoa hieman kohmeisena :)

      Poista
  4. Hei. Pakastatko täytteen ennen keksimurukäjen lisäämistä? On erittäin tyylikäs kakku. ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Ja kiitos kovasti. Ensin siis vuokaan täyte. Täytteen päälle keksimuru (ei painu joukkoon, koska vaniljakastikeaines jämäköittää moussea) ja sitten pakastimeen. Sitten jäisen kakun päälle kuorrutus...

      Poista
  5. Mistä saavtuota glugoosia hommattua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupasta, sokerihyllystä. Glukoosisiirappi lukee pullon kyljessä :)

      Poista
  6. Upea peilikiille ja ihanan kuuloinen täyte! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Roosa :) Kakku oli kuulema todella hyvää. Vein tämän taas työkavereita ilahduttamaan.

      Poista
  7. Hei, paljonko nuo peilikiilteen määrät olisi deseinä? ja onko pakastaminen välttämätöntä onnistumisen kannalta, vai riittääkö esim. yön yli jääkaapissa? Varmasti voi tehdä ihan irtopohjavuokaan kuten normaalistikkin juustokakun? tätä voisi kokeilla itsenäisyyspäivänä kun on pojan nimpparitkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa yhtään sanoa deseinä tuota, koska tässä reseptissä määrät ovat todella tarkat. Ja pakastus on pakollinen, jos aikoo tuon peilikiilteen tehdä päälle. Jos teet ilman sitä jääkaapissa, niin lisää yksi liivate :)

      Poista
    2. ok, kiitos. :) Onkohan siis edes järkeä yrittää tehdä tuota kiillettä jos ei ole vaakaa?

      Poista
    3. Sanoisin, että ei. Kannattaa ostaa vaaka. Halvimpia saa ihan vitosella ja sille on varmasti käyttöä jatkossakin, jos pidät leipomisesta. Tarkoilla mitoilla saa paremmin onnistuneita herkkuja :)

      Poista
  8. Voikohan tuota peilikiillettä käyttää ihan normaaliin kuivakakkuun päälle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sen saattaisi saada kuorrutettua, mutta sen syömisessä olisi kyllä käytettävä lusikkaa :) Eli en suosittele kuitenkaan.

      Poista
  9. pystyykö tuota päällistä tekemään ilman pastaväriä? kelpaako muu esim. elintarvikeväri? mistä sitä pastaväriä vois löytää...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pystyy toki, mutta pinnasta tulee valkosuklaan värinen. Itse käytin valkoista, sekä sinistä. Pastaväriä saa Kärkkäiseltä, leivontatarvikkeiden verkkokaupoista jne. :) Geeliväri saattaisi sopia myös, mutten ole ollenkaan varma...

      Poista
  10. Ihana kakku! Millainen vuoka sulla on, Onko siis joku silikonivuoka vai sellanen perus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, silikoninen Pavonin vuoka. Silikomart- merkkisenä löytyy vastaavia...:)

      Poista