sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Salted caramel cheesecake-piirakka


Tätä piirakkaa olen himoinnut siitä asti, kun näin sen täällä. Ihana suolaisen kinuskin ja juustokakun makuinen piirakka, joka vain paranee oltuaan päivän-pari jääkaapissa. Aivan ihanaa...testaa ihmeessä sinäkin! :)

Pohja:
170 g digestive-keksejä
80 g voita

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

Päälle:
sormisuolaa

1. Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele 24-senttinen irtopohjainen piirakkavuoka. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa noin 12 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna hieman jäähtyä.

2. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, noin 30 sekuntia, sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, noin 2 min sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.

3. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.

5. Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 15-20 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.

6. Anna kakun olla jääkaapissa yön ylitse. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

83 kommenttia:

  1. Tämä näyttää niin hyvältä!! Pakko varmaan testata..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Suosittelen kyllä lämpimästi :)

      Poista
  2. Mä olen halunnut jo pitkään kokeilla tätä, mutta tämä on aina välillä vahingossa unohtunut... Tämä sun on kyllä ihanan näköinen ja nyt taas alkoi himottamaan tämä herkku ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Taru. Tee ihmeessä. Tää on tosi hyvää. Tosin, pieninä annoksina kerrallaan- on sen verran makeaa :)

      Poista
  3. Eikä! Ihanan näköistä. Pakko laittaa kokeiluun tulevana vkonloppuna. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kaura :) Suosittelen, jos pitää juustokakusta ja kinuskista...nams...

      Poista
  4. Ihan pakko testata! Näyttää niin houkuttelevalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä kakusta voi tuskin kukaan olla tykkäämättä. Testiin vaan! :)

      Poista
  5. Oi näyttää todella namilta! On kyllä testattava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...eikä pelkästään näytä :) Tämän kannattaa antaa tosiaan tekeytyä jääkaapissa päivän-pari..maku paranee kummasti :)

      Poista
  6. Saako tästä jotenkin munattoman? ☺️ T. Muna-allergikko mutta kinuskia rakastava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Entä jos tekisit pohjan ohjeen mukaan ja antaisit jäähtyä. Sitten täyte liivatteella hyydytettynä jääkaapissa? Sitten kinuski hyytyneen kakun päälle...

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Ja tää sun kuva on ihan mielettömän kaunis :)

      Poista
    2. Kiitos ihana <3 Tää on. Parasta!!

      Poista
  8. Mistä tuota sormisuolaa saa? Onko just tolla nimellä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mistä tahansa kaupasta saa suolahyllystä. Ja löytyy juurikin tuolla nimellä :)

      Poista
    2. Ei löytyny lidlistä :) kakku on kinuskin keittoa vaille valmis..maistetaan jo tänään mut huomenna sit lisää ;)

      Poista
    3. Löytyy kyllä Lidlistä! Fleur de sel

      Poista
  9. Kokeilin juuri maidottomana ja vehnättömänä :) kerron kun maistellaan :)
    Maistoin normiversiota ja se oli ainakin niin tautista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on!!! <3 Kerrothan sitten, kuinka onnistuit -ton versiossa? :)

      Poista
    2. Hei Pia!
      Kokeilitko maidottomana ja vehnättömänä? Mitä tuotteita käytit ja tuliko hyvä?

      Poista
  10. Voiko maissitärkkelyksen korvata perunajauhoilla?

    VastaaPoista
  11. Uskoisin, että voi, kun laittaa perunajauhon siivilän läpi :)

    VastaaPoista
  12. Voiko kinuskin tehdä kondensoidusta maidosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, miksipäs ei, mutta rakenne on silloin erilainen :)

      Poista
  13. Voiko sormisuolaa korvata jollain toisolla suolalla kun meidän kaupoista ei taida löytyä ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä rouhitulla merisuolalla, mutta tuota löytyy kyllä useammastakin kaupasta. Myös esim. Pirkka-merkkisenä...

      Poista
  14. Kiitos ohjeesta, heti piti kokeilla, oli ihanaa. Tappelimme viimeisistä muruista miehen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä aivan mielettömän tykätty resepti :) Itseni mukaan lukien...

      Poista
  15. Onko kakun pakko olla yön yli jääkaapissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tietenkään pakko ole, mutta suosittelen kyllä. Maku ja rakenne paranee huomattavasti :)

      Poista
  16. Voisikohan tämän pakastaa?

    VastaaPoista
  17. Puhuitte että on tosi makeeta?mut jos vähennän täytteestä sokeria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voithan kokeilla, mutta älä vähennä paljoa kuitenkaan. Ainakaan kinuskista :)

      Poista
    2. Sopiikohan piparkakkupohjalla?

      Poista
  18. Oletko käyttänyt mitä tuorejuusttuorejuustoa, niitä kun on niin montaa merkkiä?
    Ja tuota pohjaa mietin glutenittomaksi. Onko digestive olennainen olennainen osa kakun kokonaismakua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Käytän aina maustamatonta Philadelphiaa. Digestivet on ehkä sopivan neutraaleja tämän kakun makuun :)

      Poista
  19. Pystyyköhän näillä määrillä tekemään 22cm vuokaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pystyy toki, jos keksimurua nostaa reunoillekin ja pidentää hieman paistoaikaa 😊

      Poista
    2. Okei. Kiitos nopeasta vastauksesta! Taidan tehdä pojan synttäreille ☺️ Vähän kyllä jännittää tuo kinuski, kerran olen kakun päälle keittänyt ja kovaksihan se meni vaikka kuin tein vesilasitestiä ��

      Poista
  20. Kokeile ihmeessä. Tää on niin helppo, ettei tätä voi varmaankaan pilata mitenkään 😊 Keitä vaan sitä kinuskia niin, että se kiehuu kunnolla koko ajan...

    VastaaPoista
  21. Pitääkö olla irtopohjainen vuoka vai kelpaako semmone lasinen korkeilla reunoilla? Mulla on nyt kaikki ainekset, mut en tuohon vuokaan kiinnittänyt huomiota ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu tottakai toki silläkin. Sitä ei vaan saa sitten pois vuoasta 😊

      Poista
  22. Jee, kiitos nopeasta vastauksesta :). Mä aloitan samantien :D

    VastaaPoista
  23. Todella hyvää! Työkaverit ei kykene enää töihin kun ovat niin "nirvanassa" kakun mausta. =D Kahvihuoneesta kuuluu "mmmmmm" "helvetin hyvää" "oijoijoi"... :)
    KIITOS! Ei jäänyt ainoaksi kokeiluksi tama resepti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhah!! 😂 Mahtavia kommentteja. Tuollaisen palautteen jälkeen voi varmaan viedä jotain toistekin? 😉

      Poista
  24. pystyykö tekemään ilman liivatetta? ystäväni on kasvissyöjä eikä käytä liivatetta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm. Pitikö kommentin tulla tämän reseptin alle? Ko. kakkuunhan ei tulekaan liivatetta laisinkaan 😊

      Poista
  25. Kaverin innoittamana tein tänään, tuli niin hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla 😊 Terkkuja ja kiitokset kaverillekin, eiks niin? 😁

      Poista
  26. Mitä luulet, toimisko ohje niin, että tekis siitä enemmän kakkumaisen käyttämällä normaalia irtopohjavuokaa ja tuplaamalla täytteen määrän?

    VastaaPoista
  27. Näin jossakin jonkun tehneen juurikin niin. Luultavasti onnistuu hyvin, kun paistelee hiukka pidempään 😊

    VastaaPoista
  28. Pohja uunissa ja ajattelin laittaa päälle suolapähkinöitä :) tää ei voi olla pahaa.. :P

    VastaaPoista
  29. Uskomaton kakku. Oli niin hyvää, että lähes itkin onnesta syödessäni sitä. Onneksi ihan kaikki vieraat ei tajunnu tarttua tilaisuuteen ja sain monta palaa :D ohjeen linkkasi kakun tuonut ystäväni, jolle taidankin olla ikuisesti kiitollinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi...ihana kuulla! Tämä kakku on ehdottomasti myös omassa Top3:ssa 😁

      Poista
  30. No wau, en oo vielä maistanu (paitsi nuollu kinuskia kattilasta), mutta tällä ohjeella taisin jopa minä "jauhopeukalo keskellä kämmentä" onnistua ❤ Tein ensin täytekakkupohjan joka löytyy roskiksesta, mutta TÄMÄ onnistui. Kiitos erinomaisen hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa. Tulee aina niiiin hyvä mieli teidän onnistumisista! 😊👌 Odotapa vaan, kun saat maistaa...on herkkua 😍

      Poista
  31. Tämä on kyllä piirakoitten taivas eliittiä.Toinen kerta viikon sisään ja ens viikolla teen hääpöytään ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että tykkäät ❤ Kyllä tämä taitaa olla omassa Top3:ssa myöskin 😁

      Poista
  32. Jos leivon torstaina illalla kakut lauantain juhliin niin laitanko ne pakkaseen vai säilyvätkö hyvänä jääkaapissa? :)

    VastaaPoista
  33. Laita vain jääkaappiin. Maku vaan paranee, kunhan saavat rauhassa "tekeytyä". Ripoittele kuitenkin suola vasta juuri ennen tarjoilua 😊

    VastaaPoista
  34. Onko pohjan esipaisto välttämätöntä? Tein ja oli muuten herkkua, mutta pohja aavistuksen kitkerä. Ikäänkuin maistuis palaneelle. Ei kyl näytä siltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ikävä kyllä osaa tuohon vastata. Olen aina tehnyt sen noin, niin kuin alkuperäisessä ohjeessa on neuvottu. Itselläni pohja on kyllä ollut joka kerta hyvänmakuinen 🤔 Jos kokeilet joskus paistamatta, ole kiltti ja käy kertomassa, että kuinka onnistuit...❤

      Poista
  35. Voikohan kakkua pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi pakastaa, mutta suola pintaan vasta ennen tarjoilua 😊

      Poista
  36. Voiko tätä pakastaa? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, mutta ilman suolaa 😊 Ripoittele vasta tarjolle laitettaessa...

      Poista
  37. Tsiisus kun tuli hyvää! Tein tosin ilman sormisuolaa kun mökillä ei sitä ollut mutta hyvää oli ilmankin. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit 😊 Ja olepa hyvä vaan, vaikkei ohje alunperin minun olekaan...

      Poista
  38. Voiko käyttää valmista kinuski kastiketta? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En varmaksi tiedä, kun en ole kokeillut, mutta epäilisin, että se ei jähmety riittävästi pinnalle...😔

      Poista
  39. Juhuu, leivoin näitä ylioppilasjuhliini keväällä! Oli sen verran hyvvää, että pakko tehdä vielä kesän loppumisen kunniaksikin.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on tosi herkkua! Ja tuodeiden vadelmien/ mansikoiden kanssa vieläkin herkumpaa 😍 Kiva, että sinäkin tykkäsit...

      Poista
  40. Hei, voinkohan tehä tämän normaalin piirakkavuokaa, vai tuskin on väliä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai vaikkapa normi irtopohjavuokaan, pysyyköhän keksireuna paikoillaan

      Poista
  41. Blogisi on täynnä ihania ohjeita ���� Voisikohan tätä tehdä pellillisen, kun tarvitsee enemmän, vai kannattaako tehdä kaksi kertaa irtopohjavuokaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ❤ Kannattaa tehdä mieluummin kaksi pienempää, jos mahdollista. Pysyy tarjoillessa siistimmän näköisenä 😊

      Poista
  42. Kiitos nopeasta vastauksesta ❤

    VastaaPoista