lauantai 3. syyskuuta 2016

Gluteeniton mutakakku



Nyt piti saada jotain överimakeaa, joten mikäpä sopisikaan paremmin, kuin oikein tuhti, suklainen mutakakku. Itse en ole aiemmin ollut oikein tämän ystävä, mutta silloin tällöin tarvitsee saada kunnon suklaapommi. Tämä ohje on siitä kiva, että vehnäjauhoja ei tule laisinkaan, niin tämä sopii hyvin myös gluteenittomaan ruokavalioon. Ihanaa vaniljajäätelön kanssa nautittuna!

140 g voita
200 g tummaa suklaata
1,5 dl sokeria
4/5 dl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
4 kananmunaa
1 1/5 dl kaakaojauhetta


Koristeluun esim.:
vaahtokarkkeja
mansikoita
sulatettua suklaata 
karhuvatukoita
tomusokeria

1. Lämmitä uuni 190 asteeseen. Laita irtopohjavuoanpohjalle (halk. 24 cm) leivinpaperi ja voitele paperi ja vuoan reunat.

2. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Ota pois liedeltä ja lisää rouhittu suklaa joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut täysin.

3. Kaada suklaaseos keskikokoiseen leivontakulhoon. Lisää sokeri, fariinisokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi käsin vispilällä, n. 1 min. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita nopeasti jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi.

4. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 18 minuuttia tai kunnes reunat ovat kimmoisat ja irtoavat hieman vuoasta, mutta keskiosa on vielä tahmea sisältä. Älä paista kakkua liian kauan.

5. Voit tarjoilla kakun hieman jäähtyneenä vaniljajäätelön kanssa tai kylmänä vadelmien tai mansikoiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti