tiistai 19. heinäkuuta 2016

Mustikkainen clafoutis


Jatketaanpas vielä ranskalaisilla herkuilla. Vuorossa clafoutis, eli marjainen pannukakku. Ranskassa tämä tehdään yleensä tuoreista kirsikoista, mutta moni muukin marja ja hedelmä sopii tähän erinomaisesti. Clafoutis maustetaan aidolla vaniljalla ja sitruunalla. Jos kaapistasi löytyy valurautapannu, on tämä hauska tehdä siihen...voit toki tehdä tämän uunivuokaan/ tai pellillekin :)

3 kananmunaa
3dl maitoa
1 1/4dl vehnäjauhoja
3/4dl sokeria
0,5tl suolaa
1 luomusitruunan kuori raastettuna
1 vaniljatanko raaputettuna
nokare voita
1,5-2dl marjoja

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita pannu kuumenemaan uuniin.

2. Sekoita kananmunien rakenne rikki. Lisää suola ja jauhot. Sekoita tasaiseksi.
Lisää sokeri, maito, vaniljatangon siemenet ja sitruunankuori. Sekoita.

3. Laita kuumalle pannulle nokare voita. Kun se on sulanut, kaada taikina pannuun. Laita täysin keskelle kasa marjoja ja laita sitten uuniin n. 20 minuutiksi, tai kunnes clafoutis on kypsä.

4. Nauti paksun vaniljakastikkeen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa tämä kivalta reseptiltä, täytyykin pistää korvantaakse! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli ihanan erilaista, mutta herkkua! :) Gluteenittoman saisit tästä korvaamalla jauhot esim. gluteenittomalla lettujauhoseoksella :)

      Poista