perjantai 25. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen macarons-leivokset


Osallistuin tällä reseptillä Dr.Oetkerin leivo ja koristele kilpailuun. Nämä leivoksethan ovat tunnetusti todella hyviä, mutta nyt päätin kokeilla näihin Dr.Oetkerin uutuutta,- sitruunankuoriraastetta. Ja se kyllä toimi! Tein väliin voi-sokerikreemin, jonka maustoin sitruunankuoriraasteella ja vaniljamyllyn vaniljalla. Näistä tulikin aivan ihania, keväisiä herkkuja!

100 g kananmunan valkuaista
n. 4 rkl sokeria
100 g Dr. Oetkerin mantelijauhetta
200 g tomusokeria
Dr.Oetkerin keltaista elintarvikeväriä

Väliin:
60 g voita
3 dl tomusokeria
1 pss Dr.Oetkerin sitruunankuoriraastetta
1 rkl vettä
muutama pyöräytys vaniljamyllystä

1. Vatkaa kananmunan valkuainen vaahdoksi. Lisää vatkatessa sokeri vähitellen joukkoon. Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe keskenään. 

2. Lisää valkuaisvaahtoon elintarvikeväri ja sekoita lopuksi tehokkaasti joukkoon mantelijauhe-tomusokeriseos.

3. Pursota pellille n. 2 cm:n halkaisijaltaan olevia "nappeja" taikinasta. Anna kuorettua pöydällä n. tunti. Paista macaroneja sitten 150 asteessa n. 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä. 

4. Vatkaa sitten väliin tulevan kreemin voi ja tomusokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sitruunankuoriraaste. Laita kreemi pursotinpussiin.

5. Pursota kreemiä macaron-kuorelle ja laita toinen päälle kanneksi. Koristele macaronit halutessasi esim. sokerimassakoristeella. Anna maustua yön yli jääkaapissa ja nosta huoneenlämpöön noin tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti