tiistai 5. tammikuuta 2016

Kesäkurpitsa-pekonipiirakka


Tänään pelataan Suomi-Venäjä loppuottelu, joten kehittelin meille "kisaevääksi" tällaisen tooodella herkullisen suolaisen piirakan. Kesäkurpitsa teki tästä piirakasta todella erimakuisen, kuin normaalisti suolaiset piirakat ovat. Ja pekoni toi kivasti suolaisuutta...ja päällä paahdetut pinjansiemenet lisäksi komppasivat makua :p Tätä tehdään takuulla toistekin!

Pohja (halk.22cm.):
80 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl juustoraastetta
1,5 rkl kylmää vettä

Täyte:
200g Philadelphia valkosipuli ja yrtit-tuorejuustoa
2 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
mustapippuria
2 dl juustoraastetta

kesäkurpitsa
pätkä purjoa
1 pkt pekonia
kourallinen pinjansiemeniä 

1. Pese ja halkaise kesäkurpitsa. Viipaloi puolikkaiksi siivuiksi ja laita kulhoon. Ripoittele päälle hieman suolaa.

2. Ruskista pekoni pannulla todella rapeaksi.

3. Yhdistä pohjan aineet ja taputtele voidellun vuoan pohjalle ja reunoille jauhoitetuin sormin.

4. Sekoita tuorejuusto, kananmunat, kerma ja juustoraaste tasaiseksi massaksi. Pilko purjo ohuiksi renkaiksi ja asettele tasaisesti taikinan päälle. Mausta mustapippurilla. Kaada massa sitten vuokaan.

5. Kaada kesäkurpitsoista irronnut neste pois ja asettele viipaleet nätisti tuorejuustomassan pinnalle. Rouhi paahdettu pekoni viimeiseksi piirakan pinnalle ja paista piirakka 175 asteessa n. tunti.

6. Paahda pinjansiemenet ruskeiksi paistinpannulla ja ripoittele piirakan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti