lauantai 9. tammikuuta 2016

Bagelit tomaatti-mozzarella täytteellä


Bagelit, eli vesirinkelit ovat täytettynä makoisia ilta,- ja välipaloja. Eri täytteillä saa jos jonkin makuista tarjottavaa kyllä vaikka retkellekin mukaan. Pinnalle voi vaihdella eri siemeniä ja jauhojakin voi hiukka säätää makunsa mukaan. Bagelit ovat pinnalta rapeita ja sisältä sitkeitä...aivan täydellistä herkkua, siis :)

Taikina:
3,5 dl vettä
1/2 ps kuivahiivaa
1,5 rkl sokeria
1 tl suolaa
7,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl öljyä

3 litraa vettä
3 rkl siirappia

Pinnalle: 
unikonsiemeniä

Täyte:
vihreää pestoa
salaattia
tomaattia
mozzarellaa
tuore basilikaa
pippuria 
oliiviöljyä

1. Laita kulhoon reilusti kädenlämpöinen vesi. Sekoita joukkoon osa jauhoista, suola, sokeri ja kuivahiiva. Sekoita huolellisesti ja lisää loput jauhot ja öljy vähitellen joukkoon. Vaivaa pitkään, jotta taikinaan tulee hyvä sitko.

2. Kohota taikinaa liinan alla n. 20 minuuttia ja muotoile taikina sitten kymmeneksi pikku palloksi jauhoitetulla leivinalustalla. Laita sitten vielä kohoamaan liinan alle n. vartiksi.

3. Keitä vesi ja lisää siihen siirappi. Tee sormilla reikä taikinapallon keskelle ja venytä hieman. Laita kiehuvaan vesi-siirappiseokseen minuutiksi, kohonnut puoli ensin alaspäin. Käännä sitten ja jatka keittämistä vielä minuutti.

4. Nosta bagelit reikakauhalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripoittele heti siemeniä pintaan. Paista bageleita uunissa sitten vielä 225 asteessa noin 15-20min.

5. Halkaise hieman jäähtyneet bagelit ja voitele pestolla. Lisää salaatti, tomaatti, mozzarella ja basilika. Pyöräytä pinnalle hieman mustapippuria myllystä ja lorauta pinnalle vielä hieman oliiviöljyä. Laita kansi päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti