sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Omena-kanelin makuiset kuusitortut


Olettekos te kokeilleet ihan vain huvin vuoksi uusia muotoja joulutorttuihin? Itse tein tänä vuonna ensimmäiset joulutortut nyt vasta ja tein niistä tällä kertaa kuusia. Sisälle laitoin omena-kanelimarmeladia, jottei luumu sotkisi kuviota. Pienet palathan tässä menee taikinasta hukkaan, muttei paljoa... Torttujen liitokset saattavat hieman aueta uunissa, mutta ne saa paineltua takaisin muotoonsa kämmenellä, kunhan tortut hieman jäähtyvät :)

1 pkt torttutaikinalevyjä
1 prk omena-kanelimarmeladia
1 kananmuna

koristeluun:
tomusokeria ja värillisiä koristerakeita


1. Leikkaa torttutaikinalevy yllä olevan kuvan mukaiseksi (yhteen torttuun menee siis yksi levy). Laita keskelle "kartion" muotoiselle osuudelle marmeladia.

2. Aloita vetämään "suiroja" ylhäältä keskelle ja nipistä yhteen. Jatka, mutta jätä kaksi alimmaista laittamatta. Käännä alhaalla olevat leveät osat ylöspäin ja nipistä vielä loput kaksi "suiroa" keskelle. 

3. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa n. 15.min.

4. Ripoittele jäähtyneiden torttujen päälle tomusokeria ja "liimaa" esim. pikeerillä sokerihelmiä tms. pinnalle.

2 kommenttia:

  1. Hienon näköisiä! Tehdäänkö toi kuvio pituussuunnassa vai??

    VastaaPoista