maanantai 23. lokakuuta 2017

Kentakilainen kahvikakku


Tällä kakulla on monia nimiä. Itselleni tämä on Kentakilainen. Tätä kakkua ei vaan passaa tehdä usein- tulee syötyä aina koko kakku kerralla! Kuorrute on tämän kakun kruunu ❤

Taikina:
200g voita
4 dl sokeria
3 kananmunaa
6, 5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl kuohukermaa
1,5 tl vaniliinisokeria
1,5 dl mantelirouhetta

1. Vaahdota pehmeä voi ja  sokeri vaahdoksi. Lisää sitten kananmunat yksitellen, samalla tehokkaasti vatkaten.

2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kerma ja mantelirouhe. 

3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 min.

Kuorrutus:
100g voita
1 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
300 g tomusokeria

1. Laita kuorrutteen voi ja kerma kattilaan. Kuumenna niin, että voi sulaa. 

2. Paahda toisessa kattilassa sokeri ruskeaksi (älä polta!) ja lisää paahtunut sokeri sitten kerma-voiseokseen nopeasti sekoittaen. Lisää viimeiseksi tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.

3. Anna kuorrutteen jäähtyä niin, että se lähes "jämähtää" ja valuta sitten kakun pinnalle. Koristele suklaasulalla, tomusokerilla ja pekaanipähkinöillä.

3 kommenttia:

  1. Tämä on niin hyvää! Mitenhän tämän säilytys, voikohan tehdä hyvissä ajoin ennen h-hetkeä? :) Tietysti aina on vaarana, että tulee syötyä ennen h-hetkeä ;)

    VastaaPoista
  2. Kahvikakuthan vain paranevat vanhetessaan, joten voit huoleti tehdä tämän vaikka viikkoakin ennen jääkaappiin. Otat vain tuntia ennen tarjoilua kakun huoneenlämpöön 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, teen siis hyvissä ajoin! Kiitos vinkistä :)

      Poista