lauantai 19. joulukuuta 2015

Joulun makuinen pullakranssi



Rupesi tekemään kovasti mieli pullaa. Tein ihan peruspulliakin, mutta taikinaa tuli reilusti, niin siitä kehkeytyikin hyvin joulun aikaan sopiva pullakranssi, joka kätki sisäänsä jouluisia makuja. Kyllä se tuore pulla on vaan hy-vää! :p

Pohjataikina:
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
1 kananmuna
1,5 dl sokeria
1rkl kardemummaa
1 tl suolaa
n.14 dl vehnäjauhoja
150-200 g voita (huoneenlämpöistä ja pehmeää)

kananmunaa voiteluun

Täytteeksi:
aprikoosimarmeladia
kuivattuja, pilkottuja luumuja
punaisia säilöttyjä kirsikoita
vihreitä säilöttyjä kirsikoita 
hasselpähkinärouhetta

Pinnalle:
Tomusokerikuorrutetta
kirsikoita
tomusokeria

1. 1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma, suola ja noin
puolet vehnäjauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan käsin tai yleiskoneella vaivaten. Lisää viimeisen jauhoerän mukana pehmeä rasva. Vaivaa tasaiseksi kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä noin 15-20 minuuttia.



2. Taikina kaulitaan pitkulaiseksi levyksi (n.25x 100 cm), levitetään täytteet ja kääritään rullaksi. Tämän jälkeen nosta rulla leivinpaperin päälle ja muotoile vähän kranssin muotoon. Sitten saksi rullaa viipaleiksi ylhäältä päin (ei irti asti) ja käännä viipaleet vuorotellen vasemmalle, keskelle ja oikealle. Kohota sitten n. puoli tuntia. Voitele lopuksi kananmunalla ja paista sitten 180 asteessa n.25min. 

3. Koristele jäähtyneenä.

3 kommenttia:

  1. Oih.. tämä kakku on vielä testaamatt, syönyt kyllä olen ;)
    Luumu-konjakkikakku oli hurjan hyvää, kiitos ohjeesta!
    Ihanaa joulua!

    VastaaPoista
  2. Oho... tämän kommentin piti tulla Kentakilaiseen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhih :) No, täältä löytyi. Kiva, että pidit siitä. Tämä ei ole ainakaan yhtään huonompi ;) Ihanaa joulua, Sinullekin <3

      Poista