lauantai 12. marraskuuta 2016

Cinnamon crumble cake


Jahas. Tässä taas sellainen resepti, että sijoittuu kärkisijoille, mitä kakkuihin tulee. Ihanan kostea ja mehevä- helppotekoinen kakku. 

Pekaaninpähkinät sopivat erityisen hyvin tämän kakun kaveriksi, mutta ihan pelkkä kakkukin on niin hyvää, että huomiselle jää tuskin muruakaan... 

Maultaan tämä on jotakin kahvikakun ja korvapuustin välimaastosta...ohje on alkuperäisin Sara La Fountainin.

Taikina:
200 g pehmeää voita
3 dl sokeria
3 munaa
2 tl vanilja-aromia
2 1/2 dl kermaviiliä
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa

Murotaikina:
1 1/2 dl hienoa ruokosokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
ripaus suolaa
3 rkl voita

Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 dl vaahterasiirappia

Koristeeksi:
pekaaninpähkinöitä
karhunvatukoita

1. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Sekoita sitten pehmennyt voi ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää sekaan hieman jauhoseosta ja lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää loput jauhot ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi.

2. Sekoita toisessa kulhossa ruokosokeri, sekä muut aineet keskenään. Nypi "muruksi" sormilla.

3. Kaada puolet taikinasta 24cm:n voideltuun irtopohjavuokaan ja ripoittele päälle puolet muruseoksesta. Kaada päälle
loput taikinat ja ripoittele lopuksi loppu muruseos pinnalle. Paista sitten 180 asteessa 50min.

4. Sekoita vaahterasiirappi ja tomusokeri keskenään ja valuta jäähtyneen kakun päälle lusikalla, tai pursotinpussilla. Koristele kakku pekaaninpähkinöillä
ja vaikkapa karhunvatukoilla.

6 kommenttia:

  1. Tuo pelkkä kuorrutuskin jo houkuttelee kokeilemaan... slurps! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepa. Huomenna vielä parempaa :p Aivan parasta kahvin kanssa...

      Poista
  2. Hei, millä voisi korvata vanilija-aromin? Mulla on kotitekoista vanilijauutetta ja vanilija sokeria kaapissa kyllä... :-) T. Eija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Uskoisin, että kumpikin sopii yhtä hyvin :)

      Poista
  3. Vaikuttaa herkulliselta leivonnaiselta.
    Täältä löytyy aina niin hyviä ohjeita !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Kiva, jos löytyy jotakin mieleistä...

      Poista