torstai 2. heinäkuuta 2015

Schwarzwaldin kakku


Tänään on pienimmän tyttäreni nimipäivä ja kummitädinkin ollessa Suomessa- tänään herkutellaan (tokihan tätä kakkua ei lapsille voi tarjota!)! :p Tässä kakussa on useita eri vaiheita, mutta jokainen vaivansa arvoinen. Tämä on oma versioni tästä kakusta, yhdistellen eri ohjeita. Suklaa ja kirsikka sopivat kyllä ihan täydellisesti yhteen..! Jollet halua käyttää alkoholia, käytä punaista mehua...

Pohja:
6 kananmunaa
3dl sokeria
1,5dl tummaa kaakaojauhetta
1,5dl vehnäjauhoja

Täyte:
1kg tuoreita kirsikoita
2-3dl Kirsberrya (alkosta)
 
5dl kuohukermaa
2prk smetanaa
1tl vaniliinisokeria
3rkl sokeria

Päälle:
0,75dl kuohukermaa
75g tummaa suklaata

kermavaahtoa
kirsikoita
rouhittua tummaa suklaata
valkosuklaata

1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauho, sekä kaakaojauhe lopuksi siivilän läpi varovasti taikinaan käännellen. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 50 min. Anna pohjan jäähtyä täysin.

2. Puolita kirsikat ja poista kivi (jätä muutama koristeluun). Laita kirsikat kulhoon ja kaada päälle Kirsberrya ja ripaus sokeria. Anna marinoitua 1-2 tuntia jääkaapissa, välillä sekoittaen.

3. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Laita yksi osa vuoan pohjalle, kostuta kirsikoiden marinointiliemellä ja laita päälle puolet kirsikosta. Vatkaa kerma, lisää smetana ja sokerit. Lisää puolet kermasta kermasta ja täytä loppu kakku samoin. Kostuta myös kansi.

4. Kuumenna kerma (älä keitä!). Lisää suklaapalat ja anna niiden sulaa, Sekoita lopuksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaa kakun pinnalle niin, että suklaa valuu reunoillekin hieman.

5. Koristele kirsoikoilla, kermaruusukkeilla ja rouhitulla suklaalla. Itse valutin kirsikoiden päälle myös valkosuklaata raidoiksi.
 

6.Nauti hyvässä seurassa :)

2 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää :). Kotiväki on tätä kakkua pyytänyt - jospa nyt kirsikka-aikaan ryhtyisi toimeen.. Ohje vaikuttaa oikein hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Meilläkin tämä oli ollut toivelistalla. Voin lämpimästi suositella. Maistui hyvältä. :p

      Poista