torstai 9. heinäkuuta 2015

Kesäleivokset filotaikinakupeissa


Rupesin tänään tekemään feta-pinaattipiirakoita (ohje myöhemmin) filotaikinasta. Taikinaa jäi, joten niistä tekaisin makeita kesäisiä leivoksia. Nämä eivät ole kovinkaan makeita, joten makeutta voi lisätä rouhimalla päälle tai sekaan vaikkapa valkosuklaata. Kyllä näillä vähän kesäfiilistä saa, vaikka lämpömittariin katsomalla ei siltä tuntuisikaan :D

1/2pkt Filotaikinaa
öljyä

Täyte:
1prk vispikermaa
1prk vaniljarahkaa
1/2pss Blå band- vanhanajan vaniljakastikejauhetta
1tl vaniliinisokeria
(sokeria)

Päälle esim.: 
Mansikoita
Mustikoita
Karhunvatukoita
Puna/ mustaherukoita
Kirsikoita

1. Leikkaa filotaikinasta hieman muffinssipellin koloja isompia paloja. Voitele vuoka kevyesti ja paina yksi pala taikinaa pohjalle. Öljyä taikina kevyesti ja lisää taas pala taikinaa. Toista sama 4-5 kertaa. Paista kuppeja sitten uunissa 200 asteessa n. 10 min., tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Anna kuppejen jäähtyä hetki.

2.  Vatkaa kerma, lisää vaniljakastikejauhe, sekä vaniljarahka, sekä sokeri(t) sekaan. Täytä kupit kermarahkalla.

3. Koristele kupit marjoilla ja vaikkapa kukilla.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttavat kivoilta! Kiinnostaisi tietää miltä tuo vaniljakastikejauhe maistuu kermarahkan joukossa! Varmasti hyvää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Taru! En minäkään tiennyt, mutta nyt tiedän, että hyvää on 😋 Halusin täytteestä paksumpaa ja tuota sattui löytymään kaapista. Kannatti ehdottomasti kokeilla! :)

      Poista