tiistai 16. kesäkuuta 2015

Britatorttu



Eihän tämä kakku lämpöasteita tuo, mutta kesäfiilistä muuten kyllä. Tähän kakkuun pätee sanonta, "vanhassa vara parempi", sillä kokeiltuani muutamaa eri ohjetta, totean tämän vanhan reseptin olevan selkeästi paras. Britaan voi laittaa joko ihan perinteisesti kiiviä, tai vaihtoehtoisesti mansikkaa. Raparperikin käy oikein hyvin...kuulema varsinkin curdina. 

Itse en osannut valita mitä laittaisin, niin tein kiivin ja mansikan sekoituksen...tämä klassikko on kyllä varsinainen kesäherkku, vaikkapa juhannuksen kahvipöytään! :P

Britatorttu (n. 10 hlölle)

Pohja:
125 g margariinia
1 dl sokeria
2 munankeltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:
2 kananmunan valkuaista
1 3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl pähkinärouhetta

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
7-8 kiiviä viipaloituna

1. Vaahdota margariini ja sokeri keskenään, lisää keltuaiset.
Lisää vehnäjauho, leivinjauhe ja maito vuorotellen, samalla sekoittaen.

2. Kaada taikina kahteen samankokoiseen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan puoliksi.
Levitä taikina tasaisesti vuokien pohjalle. (Voit tehdä myös uunipellille ja halkaista pohjan sitten kahtia)

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri ja vaniljasokeri. Levitä marenki puoliksi vuokiin, taikinoiden päälle.
Ripottele pähkinärouhetta pintaan ja paista 175 asteessa noin 20 min.

4. Vaahdota kerma, lisää sokerit ja levitä noin puolet vaahdosta toisen (jäähtyneen!) pohjan päälle. Lado osa kiiviviipaleista kerman päälle.

Nosta toinen levy päälle. Koristele päällä oleva pohja lopulla kermavaahdolla, kiivillä ja mansikoilla.

2 kommenttia:

  1. Olen luullut, että perinteisesti britaan tulee vadelmia :) Minulla on jostain 90-luvun alusta K-kaupan reseptivihko, josta löysin aikanaan tämän kakun. Täytyy kokeilla joskus myös kiivillä. Hyväähän se on joka tapauksessa. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääks! Onkohan minulla sitten ihan väärää "tietoa"? :) Tai niin, lähinnä olen varmastikin ollut siinä luulossa, koska muistan jo pikkutyttönä tätä sukulaisteni luona tehtävän aina kiiveistä... Mutta oli miten oli, niin kuin sanoitkin- hyvää on, joka tapauksessa :p

      Poista