keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Appelsiinirahka-kakku


Oli päästävä testaamaan heti Valion uutta appelsiinirahkaa ja ajattelin heti sen maun sopivan hyvin bastogne-keksien kanssa. Helpoin testata näitä yhdessä oli hyydytetty kakku. Ja oikeassa olinkin. Tästä tulikin hyvä makupari. Appelsiinin raikkaus ja kandisokerin makeus...nami :) Taidanpa tekaista tätä myös loppuviikosta vieraillemme...

Tervetuloa tykkäilemään Kakkuviikarin vispailuista myös Facebookissa. Näin saat uusimmat päivitykseni uutisvirtaasi :)

Pohja:
n.200g Bastogne-keksejä
50g voita

Täyte:
2 prk Valion appelsiinirahkaa
2dl kuohukermaa
1tl vaniljasokeria
(0,5dl tomusokeria)
4 liivatetta
0,5dl appelsiinimehua
(keltaista elintarvikeväriä)

Koristeluun:
appelsiineja
ananaskirsikoita
tummaa suklaata

1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (halk.20cm). Murskaa keksit hienoksi ja lisää sulatettu voi keksimuruun. Painele keksi-voimuru vuoan pohjalle, sekä reunoille jonkin verran. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon appelsiinirahkat. Sekoita tasaiseksi ja lisää sokerit. 

3. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa ja lisää kuumaan mehuun liotetut, puristellut liivatteet. Valuta liivateseos ohuena nauhana täytteeseen, samalla sekoittaen.

4. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintää viisi tuntia, mieluiten yön yli.

5. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti