torstai 28. toukokuuta 2015

Appelsiini-valkosuklaakääretorttu (gluteeniton)


Tuli napattua eilen taas kauppareissulla Valion uutta appelsiinirahkaa kärryyn. Tekaisin siitä nopean kääretortun iltakahville ja niin kuin ehkä muistattekin kertoneeni, että minun pitää aina piilottaa kääretortut kerman tai sokerimassan alle piiloon (koska kääretorttuni on aina NIIN rumia), niin nyt laitoin kermaa :) Päälle kävin nipsaisemassa punaherukan kukintoja ja lehtiä koristeeksi...ja löytyipä jääkaapin perukoilta yksi appelsiinikin. 

Ihanaa muuten, kun kesällä saa koristeet leivonnaisiin ihan vaikkapa oven takaa puutarhasta...
Ja ps. Muistathan tykkäillä sivuista myös Facebookissa... :)

Pohja:  
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai) - voit käyttää toki tavallisia vehnäjauhojakin

Täyte:
1,5 dl appelsiinimarmeladia
200 g Valion appelsiinirahkaa
80-100 g rouhittua valkosuklaata

Päälle:
4 dl vispikermaa
rouhittua valkosuklaata
appelsiini

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot munasokerivaahtoon varovasti vähän kerrallaan lopuksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohja 225 asteessa n.7-8min.

2. Kaada pohja sokeroidun leivinpaperin päälle, poista alla ollut leivinpaperi ja anna jäähtyä.

3. Levitä jäähtyneen pohjan päälle appelsiinimarmeladia, appelsiinirahka ja ripoittele viimeikseksi rouhittu valkosuklaa. Kääri torttu sitten rullaksi leivinpaperia avuksi käyttäen. Laita torttu jääkaappiin hetkeksi.

4. Vatkaa kerma ja rouhi valkosuklaa, sekä viipaloi appelsiini. Päällystä torttu sitten kermalla ja koristele lopuksi haluamallasi tavalla.



4 kommenttia:

  1. Niin kaunis kääretorttu! Tuo koristelu on kyllä ihanaa luonnon koristeilla. Miten niin yksinkertaisilla jutuilla saakin aivan hurmaavan koristelun aikaiseksi :) Onneksi kohta on kesä ja saadaan alkaa pakastamaan punaherukanterttuja ym koristeiksi talvea varten ;D

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Taru! :) Viime vuonna unohdin pakastaa tertut kokonaan. Sitä olen tässä pitkään harmitellut. Tänä vuonna en varmasti unohda! Kandeerattuinakin ovat ihanan näköisiä :)

    VastaaPoista
  3. Ai että. Tätä torttua tuli tehtyä viikon sisään jo toista kertaa kun oli niin perkuleen hyvää :) kiitos ihanasta reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. Tämä onkin aika kivan raikas ja maukas herkku ☺️

      Poista