tiistai 9. toukokuuta 2017

Äitienpäivä leivokset (kinuski-suklaa juustokakku)


Päivitetäänpä tätä resepti, sillä piakkoin on taas aika muistaa Äitiä ❤

Ensimmäinen asia, mikä tulee heti aina mieleen äitienpäivästä, ovat valkovuokot. Niinpä niiden alle kehittelin maukkaat kinuskilta ja suklaalta maistuvat leivokset. Väriä päälle antamaan ja makupariksi kinuskille, muutama lakka... Kiilteen ohjeen nappasin kinuskikissalta.

Mikä muuten onkaan parempaa, kuin saada sunnuntai aamuna ne pienessä hikisessä nyrkissä hieman nuutuneet, sekä liian lyhytvartiset valkovuokot...ja ne kuolaiset pusut? :)

Pohja:
10 kpl Digestivejä
50 g voita

Täyte:
1 prk Flora Vanillaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g maitorahkaa
1 prk valmiiksi keitettyä, kondensoitua maitoa
1 tl vaniljatahnaa/ vaniliinisokeria
4 liivatelehteä
tilkka vettä

Kiille:
3dl maitoa
1dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
3/4dl sokeria
3 liivatetta

1. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita voisulaan. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halk.20cm.). 

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa sitten Flora Vanilla vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, rahka, kinuski ja vaniljasokeri.

3. Kuumenna tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi. Lisää sinne liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla sekoittaen.

4. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään, vähintään 3-4 tunniksi.

5. Valmista sitten kiille. Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna maito, sokeri ja kaakaojauho kiehuvaksi seokseksi kattilassa. Lisää sitten puristellut liivatteet joukkoon. Jäähdytä seos laittamalla kattila esim. jäätyneiden kylmäkallejen päälle. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada seos kakkuvuokaan, varovasti lusikan avulla. Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä mieluiten yön yli.

6. Irroita kakku vuoasta ja leikkaa kakusta leivosmuotilla leivoksia ja koristele haluamallasi tavalla. 

Ps. Voit toki jättää kakun kokonaiseksikin halutessasi.

3 kommenttia:

  1. Olipas siellä Kakkuviikarilla äidille ihana aamiainen odottamassa - herkullistakin herkullisempaa pataleipää ja nams...ihanat leivokset odottamassa!
    Tämä äiti/mummi ei ole tosiaan koskaan niin noista ruusuista ja lahjoista välittänyt, mutta lasten keräämät (tai sokerimassasta tehdyt) valkovuokot ovat parasta äitienpäivää! Onnea Kakkuviikari äidille ja tietenkin ihan kaikille muillekin!!!

    VastaaPoista
  2. Oletko koskaan kokeillut ottaa pyöreällä piparimuotilla leivoksia? Kuinkahan siinä käy kun ei käyttäisi
    Leivosmuottia 😵..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tekee kakun matalahkoon vuokaan, niin onnistuu varmasti ihan hyvin 😊 Piparimuotot ovat vaan niin "matalia", että muuten voi tulla hankaluuksia 😊

      Poista