keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Levylihapiirakka



Tein lapsille lihapiirakkaa iltapalaksi. Olen syönyt tätä itsekin kauan, kauan sitten viimeksi. Tämä kannattaa maustaa huolellisesti, koska taikina ja riisi miedontavat piirakan makua. Perinteisesti tänne kuuluu sekaan myös keitettyä kananmunaa hienonnettuna, mutta itse en siitä pidä, joten jätin laittamatta.

500g esikaulittu, laskostettu voitaikinalevy

350 g paistijauhelihaa
2 sipulia silputtuna

1 kananmuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 dl keittämätöntä puuroriisiä
1,5  lihaliemikuutio
3,5dl vettä
suolaa
valkopippuria 
aromimaustetta 

(+1 kananmuna voiteluun)

1. Sulata voitaikinalevy ohjeen mukaan ja kauli sitten sopivan kokoiseksi. Sillä aikaa, kun taikina sulaa, laita vesi kiehumaan.
Lisää kiehuvaan veteen lihaliemikuutio ja riisi ja keitä 15 minuuttia hiljaisella lämmöllä. Jäähdytä riisi.

2. Silppua sipuli ja hienonna valkosipuli. Ruskista jauhelihaa öljyssä pannulla ja lisää joukkoon myös sipuli ja valkosipuli .
Mausta seos suolalla ja pippurilla, jäähdytä täyte.

3. Laita kaulittu voitaikina (n. 25cmx30cm)uunipellille leivinpaperin päälle.  Sekoita kulhossa täyteaineet ja sekoita niiden joukkoon kananmuna sitomaan massaa.  Levitä täyte taikinalevylle ja käännä levy niin, että sauma jää alas. Taittele sitten päädyt vielä piirakan alle.
 

4. Riko kananmuna kuppiin. Tee haarukalla reikiä piirakkalevyn pintaan ja voitele pinta munalla. Ripottele pinnalle hieman korppujauhoja.

5.Paista 200 °C uunissa 35 - 45 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea ja taikina on kypsynyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti