tiistai 3. maaliskuuta 2015

Valkosuklaa-macadamia cookies


Terveisiä sairastuvalta. Täällä jyllää vatsatauti, mutta lasten nukkuessa oli minulla aikaa leipaista cookieseja meille toistaiseksi terveille. Nämä keksit ovat tosin parhaimmillaan vasta parin päivän päästä, koska ne hieman sitkistyvät vanhetessaan. Ohjeella tulee n. 24kpl. Jätä tilaa reilusti ympärille paistaessasi, sillä nämä leviävät reilusti.

3 1/2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
200g pehmeää voita
1 1/2 dl ruokokidesokeria
kananmuna
200g valkosuklaata
n. 150 g macadamiapähkinöitä

1. Sekoita keskenään jauhot, ruokasooda, vaniljasokeri ja suola. Rouhi pähkinät ja valkosuklaa- mutta ei ihan hienoksi.
2. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi ja sekoita mukaan myös kananmuna
3. Lisää kuivataineet mukaan kolmessa osassa rauhallisesti vatkaten
4. Lisää pähkinät ja suklaa mukaan kädella tai puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita vain sen verran, että ne sekoittuvat tasaisesti mukaan
5. Laita taikina hetkeksi viileään
6. Muotoile taikinasta palleroita, jotka ovat halkaisijaltaan noin pari senttiä ja asettele ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paina palleroita hiukan lyttyyn etusormillasi
7. Paista keksejä 175 asteessa noin 10-20 min tai kunnes keksit ovat saaneet kauniin kullanruskean värin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti