perjantai 14. huhtikuuta 2017

Pääsiäis-bebet



Nostellaanpas tämä parin vuoden takainen ohje esille pääsiäisen kunniaksi 😊

Näistä tuli iloisen näköisiä pikku leivoksia, jotka voi koristella monella tapaa pääsiäiseen sopivaksi. Itse laitoin ihan vain yksinkertaisen suklaamunan koristeeksi. Jälkikäteen tuli mieleen, että päälle tulevan sokerikuorrutteen olisi voinut maustaa sitruunalla, ja miksei sisälle tulevan kreeminkin...höh :)

12kpl

Pohjat:
120 g  voita
0,9 dl  sokeria
1 muna
2,7 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1,2 rkl sokeria
1,2 tl perunajauhoja
1 keltuaista
0,6 dl kuohukermaa
60 g voita
0,5 tl vaniljasokeria

Sokerikuorrutus:

1,2 rkl     kuumaa vettä
1,8 dl     tomusokeria

keltaista elintarvikeväriä

Koristelu:

Suklaamunia, nomparelleja, strösseleitä, sulatettua suklaata yms...

1.Sekoita pehmeään voihin sokeri, muna ja vehnäjauhot. Painele taikinaa ohuesti pieniin, voideltuihin leivosvuokiin. Paista pohjia 175 asteessa 15 - 20 min. Anna niiden jäähtyä vuoissaan ja kumoa sitten varovasti.
2.Mittaa sokeri, perunajauhot, keltuaiset ja kerma kattilaan. Kuumenna seosta samalla sekoittaen, kunnes se sakenee. Seos ei saa kiehua. Vatkaa kiisseli kylmäksi ja lisää vaahdotettu voi vähin erin. Mausta täyte lopuksi vaniljasokerilla. Lusikoi täytettä leivospohjiin.
3. Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri nesteeseen. Lisää tippa kerrallaan väriainetta kuorrutukseen. Lisää sitä sen verran, että saat mieleisesi värin. Levitä kuorrutus leivosten päälle. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti