torstai 15. tammikuuta 2015

Kinuskiset Daim-leivokset


Äidilläni oli eilen syntymäpäivä ja hän oli tulossa kahville. Toissailtana sitten hätäpäissäni tekaisin tällaisen kakun, kaapissa olevista tarpeista. Ajattelin kuitenkin, että näistä tulee melko makeita, joten tein tällaisia pikkuisia leivoksia lopulta. Tämän voi toki jättää kakuksikin :)

Pohja:
14kpl Bastogne-keksejä
50g voita

Täyte:
1prk kuohukermaa
200g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
4 Daimia murusina/ valmiita rakeita
1tl vaniliinisokeria
1prk valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa
6 liivatetta
tilkka vettä

Koristeluun:
1prk kuohukermaa
Tummaa suklaata/ Candy meltsejä
kinuskikastiketta

1. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita voisulaan. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halk.24-26cm).

2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma, lisää siihen tuorejuusto, sekä pieneksi pilkotut Daim-patukat. Lisää vaniliinisokeri.

3. Kuumenna tilkka vettä, lisää siihen puristellut liivatteet. Lisää liivateseos kermamassaan ohuena nauhana, samalla vatkaten kevyesti.

4. Laita kermamassasta n.1/2 murupohjan päälle vuokaan. Levitä kinuski päälle ja laita loppu kermamassa kinuskin päälle. Hyydytä jääkaapissa yön yli.

5. Irroita kakku vuoasta. Painele leivosmuotilla leivoksiksi, tai tarjoile sellaisenaan. Koristele haluamallasi tavalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti