keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Katkarapuleivokset


Meidän lasten herkkua ovat katkaravut, missä muodossa tahansa. Olen jo ihan kyllästynyt katkarapuleipiin, joten tein vaihteluksi katkaravuista hyydykekakun ja josta otin sitten leivosmuotilla annospaloja ja koristelin ne. Näitä aion kyllä tehdä juhlapöytäänkin tarjolle seuraavan kerran, kun juhlimme :)

Pohja:
185 g hapankorppuja
70 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä
180g katkarapuja
2 dl kuohukermaa
200 g Viola ruohosipulituorejuustoa
200 g  remouladekastiketta
tilliä
ruohosipulia
sitruunapippuria
1 sitruunan mehut

Koristeluun esim. :
tilliä
jokirapuja
sitruunaa
salaattia

1.  Hienonna hapankorput ja sekoita ne voisulaan. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

2. Laita liivatteet likoamaan.


3. Vatkaa kerma. Lisää tuorejuusto, remoulade, tilli,-ja ruohosipulisilppu. Sekoita sekaan sulatetut katkaravut (jotka hätäinen kokki sulattaa tässä vaiheessa kuuman veden alla) ja mausta sitruunapippurilla, sekä sitruunamehulla. Kuumenna lisäksi tippa sitruunamehua kattilassa ja liota siihen puristellut liivatteet.

4. Kaada liivate ohuena nauhana massan sekaan ja kaada sitten täyte hapankorppumurujen päälle.

5. Peitä kakku kelmulla ja laita jähmettymään jääkaappiin yöksi.

6. Leikkaa kakusta leivosmuotilla leivoksia ja koristele ne haluamallasi tavalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti