maanantai 19. tammikuuta 2015

Juustopiirakka kinkulla ja salaateilla


Tällaisen super-herkullisen piirakan kuva oli joskus taannoin jossakin lehdessä. En painanut sitä silloin mieleeni, mutta kehittelin oman versioni samanlaisesta. Tällä piirakalla saa helposti näyttävyyttä kahvipöytään, eikä mikään estä laittamasta mieluisiaan täytteitä.

Pohja:
paketti pakaste piirakkataikina

Täyte:
3 munaa

1,5 dl maitoa
0,5 tl suolaa
1/2pkt koskenlaskija voimakasta
200g raejuustoa
1/2rs Creme Bonjour valkosipulituorejuustoa

Pinnalle esimerkiksi:

Erilasia salaatinlehtiä
kirsikkatomaatteja
suolaa
rouhittua mustapippuria
ohuen ohuita kinkkuviipaleita
mozzarellapalloja
oliiveja


1.Painele piirakkataikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan kevyesti reikiä ja nosta jääkaappiin tai pakkaseen hetkeksi aikaa.

2. Esipaista pohjaa 225 asteessa n. 10min.

3.Valmista täyte. Vatkaa munat ja maito sekaisin, lisää suola ja pippuri. Lisää sitten raejuusto, sekä koskenlaskija muruina. Sekoita vielä tuorejuusto ja kaada seos pohjan päälle. Laita takaisin uuniin ja paista 25min., tai kunnes pohja ja täyte ovat kauniin ruskeat.

4. Laita hieman jäähtyneen pohjan päälle erilaisia salaatteja, kinkkua, juustorullia, kirsikkatomaattia, mozzarellaa, viinirypäleitä tms...

5. Tarjoile heti, hieman lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti