keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Pekonimuffinssit


Olen miettinyt, että miltä mahtaa suolaiset muffinssit maistua. Nyt tuli tilaisuus testata, kun pekonissa alkoi viimeinen käyttöpäivä lähestyä. Noh, ei näitä ehkä toiste tule tehtyä, mutta ihan kivan erilaisia olivat perinteiseen piirakkaan nähden :)

1 pkt (140 g) pekonia
1 dl hienonnettua kevätsipulia tai purjoa
2 rkl hienonnettua persiljaa 

3,5 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl öljyä
1 dl
raastettua juustoa, esimerkiksi keltaista cheddaria


1. Pilko pekonit ja paahda pannulla rapeiksi. lLsää lämpimien pekonipalojen joukkoon hienonnetut sipulit ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita joukkoon persilja.
2. Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita joukkoon leivinjauhe ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa kevyesti munat, jogurtti ja öljy keskenään. Sekoita jauhoseos muna-jogurttiseokseen. Lisää pekoniseos ja puolet raastetusta cheddarista. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
3. Jaa seos tasaisesti paperisiin muffinivuokiin tai silikonipintaiselle muffinipellille. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista muffineita 200-asteisen uunin alaosassa 15-20 minuuttia, koosta riippuen. Nosta muffinit hetkeksi jäähtymään ritilälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti