sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Juustosarvia sunnuntaille


Yleensä olen "hieman" viitsimätön tekemään juustosarvia itse, koska mielestäni purkista tehdyt Danerollesit ovat myös hyviä. Niitä tuunailenkin usein kymäsavulohella ja tuorejuustolla, tai kinkulla ja juustolla. Nämä ovat kyllä niin helppoja tehdä itsekin, että taidanpa tehdä näitä jatkossa aina...
8-10kpl
3 1/2dl vehnäjauhoja
1/2rkl sokeria
1/4tl suolaa
100g sulatettua voita
1 1/2dl maitoa
25g hiivaa
1 kananmuna voiteluun

Täyte:
n.1dl emmentaljuustoa raastettuna
50-80g koskenlaskija voimakasta
1tl oreganoa

Sekoita jauhoihin sokeri ja suola. Sekoita sula rasva jauhoihin ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi.
Sekoita hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää maito-hiivaseos jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja kauli taikina suorakaieteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä kolmioita.

Sekoita juustoraaste, murustettu koskenlakija ja oregano. (Jätä osa juustoraasteesta sarvien päälle.) 
Jaa täyte kolmioille ja rullaa aloittaen leveimmästä päästä. Käännä rulla sarven muotoon. Anna sarvien kohota liinan alla n. 30 minuuttia ja voitele sarvet kananmunalla. Ripottele päälle juustoraastetta ja halutessasi myös seesaminsiemeniä. Paista sarvia 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti