sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Valkosipulivoipatongit


Tänään tein välipalaksi valkosipulivoipatonkeja. Nämä hävisivät pöydästä sen siliän tien...hieman lämpimänä, pieni sipaisu margariinia...ja ääntä kohti. Voi slurps! Meidän perheen uusi suosikkiherkku!

Valkosipulivoipatongit (3kpl):

2,5 dl vettä
½ pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
6 dl vehnäjauhoja

Täyte:

75 g voita
3 valkosipulin kynttä



Lisää hiiva lämpimään veteen. Mausta sokerilla ja suolalla. Lisää myös öljy. Sekoita jauhot taikinaan ja vaivaa tasaiseksi. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia. Jaa taikina kolmeen osaa ja kaulitse osista pyöreitä 35 cm halkasijaltaan olevia levyjä. Levitä taikinalevyille valkosipulivoita ja rullaa levyt patongeiksi. Tee patonkeihin viillot tervällä veitsellä ja voitele patongit vedellä. Paista uunissa 225C asteessa noin 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti