maanantai 13. maaliskuuta 2017

Pataleipä


Tein pitkästä, pitkästä aikaa pataleipää ja se kyllä kannatti. Olin jo unohtanut, kuinka uskomattoman hyvää ja helppoa herkkua tämä onkaan- varsinkin hieman lämpimänä. Rapea kuori ja sipaisu voita pintaan. Oh ja nam! Lisäsin taikinan sekaan seesaminsiemeniä, koska ne ovat suurta herkkuani.


Milläköhän sinä haluaisit "maustaa" oman leipäsi? Karpaloilla, cashew-pähkinöillä, vai unikonsiemenillä? No hei...ihan oman maun mukaan tietenkin- kaikki ne käyvät täydellisesti :)

Ohjeella tulee 1 leipä
 

2 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
3½ dl reilusti kädenlämpöistä vettä (n. 42 astetta)
(0,5 dl seesaminsiemeniä, tai muita herkkuja)
 

1. Sekoita kulhossa kuivat aineet ja sekoita nopeasti joukkoon lämmin vesi, älä vaivaa. Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä se tekeytymään huoneenlämpöön n. 12-18 tunniksi.
 

2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, taittele nopeasti palloksi (älä vaivaa!) ja jätä leivinliinan alle kohoamaan vielä reiluksi puoleksi tunniksi.
 

3. Laita kannellinen uunipata (n. 3 litraa) kylmään uuniin ja kuumenna uunia 225 asteessa noin puolisen tuntia. Ota pata pois uunista, nakkaa taikinapallo vuokaan ja paista leipää 30 minuuttia kannella peitettynä. Ota kansi pois padan päältä ja paistaa leipää vielä 15 minuuttia. Tarjoile hieman lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti