lauantai 13. syyskuuta 2014

Puolukkamuffinssit kinuskikuorrutteella

Iltakahvivieraille "pullaa", poropiiraiden kaveriksi. Näin nuo viipperät jo kesällä eräässä leivontatarvikeliikkeessä ja en saanut niitä mielestäni. Nyt ne piti hakea, kun olin siellä suunnalla asioimassa. Nämä sopisivat kesäterassille ihanasti jonain kauniina kesäpäivänä myös mansikkaleivoksia koristamaan...Eikä nämä muffinssitkaan pöllömpiä olleet ;) Ohje Kinuskikissalta. Sen verran tein muutoksia, että lisäsin kuorrutteeseen hieman tuorejuustoa ja ripauksen suolaa...

http://www.kinuskikissa.fi/puolukkamuffinssit-kinuskikuorrutteella/

noin 10 kappaletta
Taikina:
50 g margariinia
2 munaa
1 ¾ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
¾ dl maitoa
200 g puolukoita
Kuorrutus:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
Koristeet:



Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoja nuolijalla käännellen muna-sokerivaahtoon vuorotellen margariinisulan ja maidon kanssa. Sekoita taikinaan lopuksi puolukat.Täytä muffinssivuoat taikinalla.

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä.

 Valmista kuorrutusta varten kinuskikastike mielellään edellispäivänä, sillä vaahdotus onnistuu vain, kun kastike on täysin jääkaappikylmää. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kulhoon. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin viilentymään.

Vatkaa kylmää kastiketta, kunnes se on sopivaa pursoteltavaksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti