sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Parsakaali-pekonipiirakka

Tällainen herkku tuli nettisurffaillessa vastaan ja päätyi vieraita odottelemaan kahvipöytään. Tämä oli ihan maistuvaa ja helppotekoista:)
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
150 g voita
1 dl juustoraastetta
1/2 dl vettä

1 pkt pekonia
1 iso sipuli
nippu parsakaalia
suolaa
1 prk kermaviiliä
1 muna
sitruunapippuria
juustoraastetta
1prk fetaa (ei pakollista)

Esikeitä parsakaalin nuppuja 10 minuuttia. Jätä siivilään valumaan jotta kaikki vesi poistuu parsakaaleista. 
Paista pekoni ja sipuli sillä aikaa kun parsakaali kiehuu.

Nypi pehmeä voi ja jauhot. Lisää juustoraaste. Sekoita joukkoon nopeasti vesi ja painele valmis taikina voidellun vuoan pohjalle.
Laita pohjan päälle pekoni-sipulipaistos. Asettele esikeitetyt parsakaalin nuput pekoni-sipulipaistoksen päälle.Murustele fetaa parsakaalin väleihin.
Ripottele parsakaalien päälle suolaa jos haluat. Minä laitoin 1/3 teelusikallista.Sekoita kermaviili, muna ja sitruunapippuri yhteen ja lusikoi parsakaalien päälle. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.

Paista 200 asteessa keskitasolla n.30-35 minuuttia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti