tiistai 9. syyskuuta 2014

Paholaisen kakku

Työkaverini Sari kyseli eilen hyvän suklaakakun ohjetta. Mieleeni tuli välittömästi tämä kakku. Yön yli mietin, että josko aamulla tarpeet löytyy kaapista, ei kun myös tekemään tätä tämän iltaisille vieraillemme... Lupaan, että tämä on parasta ikinä syömääsi suklaakakkua... :p




50 g tummaa kaakaojauhetta
100 g muscovadosokeria
250 ml kiehuvaa vettä 
125 g suolaamatonta voita (käytin tavallista laktoositonta voita) 
150 g hienosokeria 
225 g vehnäjauhoja 
1/2 tl leivinjauhetta 
1/2 tl ruokasoodaa 
2 tl vanilijauutetta (tai vaniljasokeria) 
2 kananmunaa 
Kuorrute: 
125 ml vettä 
30 g muscovadosokeria 
175 g suolaamatonta voita (käytin tavallista laktoositonta voita) 
300 g tummaa suklaata rouhittuna


Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele kaksi 20cm vuokaa (itse tein yhteen 24cm:n vuokaan). Keitä vesi ja laita kulhoon kaakaojauho ja muscovadosokeri. Kaada vesi näiden päälle, sekoita ja laita sivuun odottamaan. Vatkaa voi ja hienosokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi-sokerivaahtoon muna ja vähän jauhoista, vatkaa hetken ja lisää sitten toinen muna ja loput jauhoista. Lisää taikinaan lopuksi lämmin kaakaoneste ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokiin ja paista noin 20-30 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyys.

Aloita heti kuorrutteen teko (tai tee se etukäteen). Laita pannuun vesi, voi ja sokeri, kun voi on sulanut ja seos kiehahtaa ota se heti levyltä pois ja lisää rouhittu suklaa. Heiluttele pannua niin että suklaa peittyy nesteeseen ja anna sen olla rauhassa minuutti, suklaa pehmenee, nyt voit varovasti sekoitella kuorrutetta. Jätä pannu jäähtymään huoneenlämpöön ja sekoittele varovasti usein, sopiva koostumus tulee noin 1-1,5 tunnissa. Kun kuorrute on tarpeeksi vahvaa sen voi levittää kakun päälle. Laita 1/3 kakkupohjien väliin ja loput kakun päälle.

Ohje napattu Tarun Taikakakuista...:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti