sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Lohipiiraat


Nämä herkulliset, välipalaksi, vierasvaraksi, juhlatarjoiluun...ja minne tahansa sopivat lohipiiraat olen bongannut jostain jo parikymmentä vuotta sitten. Nyt muistin, että näitä ei ole tullut silti aikoihin tehtyä. Näitä voi myös pakastaa ja ovat helppotekoisiakin :)


Piirastaikina: 
50g hiivaa
100g voita
2,5dl maitoa
1/2tl suolaa
2tl sokeria
7-8dl vehnäjauhoja

Täyte:          
200g savulohta
4 keitettyä kananmunaa
1dl hienonnettua tilliä
1/2dl hienonnettua ruohosipulia
1/2tl pippuria
1/2-1dl kermaviiliä

Voiteluun: 1 kananmuna


1. Murenna hiiva kulhoon. Sulata rasva kattilassa,lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada liemi hiivan joukkoon ja sekoita,kunnes hiiva liukenee.
 
2.Lisää suola ja sokeri sekä niin paljon jauhoja,että saat sopivan kiinteän taikinan. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Ripottele vähän jauhoja pinnalle ja peitä kulho liinalla. Anna kohota 30-40 min.
 
3. Valmista kohoamisen aikana täyte. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi ja hienonna munat haarukalla. Sekoita mausteet ja kermaviili täytteeseen.
 
4. Kumoa kohonnut taikina pöydälle ja hiero kimmoisaksi. Lisää jauhoja tarpeen mukaan ja kauli ohueksi levyksi.

5. Ota muotilla pyöreitä kakkuja,halkaisija 10-12 cm. Jaa täyte pyörylöille,voitele reunat munalla ja nosta täytteen päälle. Nipistä reunat yhteen. Voit myös tehdä niin,että jaat taikinan 15 osaan,kauli jokaisesta soikea levy ja laita täytettä levyjen keskelle. Kääri ne rulliksi ja paina päät tiiviiksi.
Nosta kääröt pellille leivinpaperin päälle, liitoskohta alle.

6. Kohota liinan alla n. 10 min ja voitele munalla. Paista uunissa 225 keskitasolla 15-20 min.

5 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloisia piiraita ja aivan kuin olisin haistanut lohen tuoksun tänne saakka.. :D <3

    VastaaPoista
  2. Äsken testasin ohjeen. Hyviä ja helppoja tehdä. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista